Sobre nosaltres

La memòria olímpica és un extens recull de tot el que ha passat a l’entorn dels Jocs Olímpics, la seva organització, com es van dur a terme, els resultats, les valoracions, etcètera. En el nostre cas de Barcelona’92 es van publicar, a més, en cinc volums cadascun dels quals feia referència a un aspecte a tenir en compte en la preparació, execució i tancament dels Jocs.

En aquest blog volem anar comentant els projectes que duem a terme des de la Fundació Barcelona Olímpica per a la conservació i l’educació que duem a terme al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i al Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

Luis Sánchez López

Historiador de formació, màster en Arxivística i Gestió de Documents, ha treballat en el disseny i la investigació de l’arxivística esportiva catalana. Treballa com a tècnic a la Fundació Barcelona Olímpica, com a coordinador del Centre d’Estudis Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. Alguna de les tasques van relacionades amb la conservació preventiva, la gestió i el registre dels fons documentals del CEO. Actualment, està realitzant un doctorat d’investigació amb el títol Olimpismo y archivos: la conservación del legado documental de los Juegos Olímpicos.

Raül Vázquez Coma

Historiador de formació, màster en Gestió del Patrimoni Cultural, i defensor de  la conservació, valoració i difusió del patrimoni local. Treballa com a tècnic a la Fundació Barcelona Olímpica, coordinant els departaments de col·lecció i exposicions temporals del Museu Olímpic i de l’Esport i com a responsable del Centre d’Estudis Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. Alguna de les tasques que realitza van relacionades amb la conservació preventiva, la gestió de les adquisicions i el préstec de peces, el registre de la col·lecció i la coordinació dels dissenys museològics i museogràfics del museu. Forma part de la Junta Directiva del FC Martinenc.

Vàngelis Villar Vidal

Sóc biòleg de formació, màster en gestió del patrimoni cultural i apassionat per la funció divulgativa dels museus. Treballo a la Fundació Barcelona Olímpica i coordino el departament que organitza les activitats del Museu Olímpic i de l’Esport orientades a tot tipus de públic, des de grups escolars a públic familiar passant per persones de tercera edat o col·lectius amb discapacitat per dir alguns exemples.

Entre les coses que tracto d’implementar al museu és aplicar criteris d’accessibilitat i el foment de treballs en col·laboració amb altres entitats.

 

logoCEOJAS_MAIL

 

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: