El golf arriba al Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport Joan Antoni Samaranch

El passat mes de juliol, la Fundació Barcelona Olímpica va signar un conveni de donació amb Núria Pastor, periodista especialista en golf, la qual ha cobert com a corresponsal de diversos mitjans els tornejos de golf de tot el planeta, incloent-hi 99 Majors (des de l’Open Britànic de 1976 fins el Masters de 2013) i 15 Ryder Cup (des de 1979 a 2012). A més, ha participat en obres bibliogràfiques relacionades amb la història del golf a Catalunya, com el cas del llibre Historia del Golf de Sant Cugat, amb motiu del centenari.

El fons ha estat dipositat al Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, on ha estat tractat i catalogat per a la seva conservació, depositant-lo a l’arxiu on reuneix les condicions idònies d’humitat relativa i temperatura. El fons conté més de 500 volums, essent una font primordial per investigar la història del golf des de la dècada dels 70 fins a l’actualitat. Destaquen els programes de les competicions del Circuit Europeu (en les seves diferents nomenclatures en funció als patrocinis), el Circuit PGA Americà, els 4 Majors, Ryder Cups, Campionats Mundials i altres competicions de caire estatal i català. També destaquen les guies dels millors recorreguts dels camps mundials més emblemàtics, així com anuaris estadístics que serveixen per estudiar les dades de cada competició.

S’ha dissenyat un quadre de classificació per tal de realitzar una classificació en funció a les competicions i la seva tipologia. També hi ha una entrada per a hemeroteca, que consta de 122 volums, destacant les col·leccions de les revistes Solo Golf i Golf Monthly, i una entrada per a biblioteca, amb publicacions sobre història del golf, biografies i de tècnica competitiva i instrucció.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Època daurada del golf espanyol

L’etapa professional de Núria Pastor coincideix amb l’època daurada del golf espanyol. A part de la figura de Severiano Ballesteros (guanyador de 5 Majors: 2 Masters d’Augusta i 3 Open Britànics, i gairebé 100 títols professionals), destaquen José María Olazábal (guanyador de 2 Masters d’Augusta), Miguel Ángel Jiménez i Sergio García (guanyador del Masters d’Augusta a l’edició de 2017). Seve Ballesteros i José María Olazábal van formar la parella més exitosa de la història de la Ryder Cup, el torneig que enfronta als millors golfistes europeus contra els millors nord-americans.

Fruit de l’estreta relació que tenia amb el mestre del golf Severiano Ballesteros, el fons conté diversos exemplars signats i dedicats de forma personal per part del golfista de Pedreña.

One thought on “El golf arriba al Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport Joan Antoni Samaranch

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: