Collection Working Group Meeting a Lillehamer

Els passats dies 7 i 8 de juny va tindre lloc a Lillehammer (Noruega), seu dels Jocs Olímpics d’hivern de 1994, la trobada anual de la Collection Working Group Meeting. Aquesta reunió  organitzada pel Comitè Olímpic Internacional reuneix directors, conservadors i responsables de col·leccions dels principals museus olímpics internacionals.

Sabies què?

El 12 de febrer de 1994 es va organitzar la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Lillehammer amb una temperatura de 13 graus sota cero.  Stein Gruben fou l’encarregat de realitzar un salt d’uns 70 metres, amb la torxa olímpica en una de les mans, als trampolins de Lysgårdsbakkene.  A continuació, Stein Gruben va cedir la torxa a la rellevista Cathrine Nøttingnes, participant als Jocs Paralímpics de Lillehammer, Nagano i Sydney, qui va dirigir-se per cedir la torxa al príncep Haakon Magnus de Noruega, últim rellevista i encarregat d’encendre el peveter després de pujar l’escalinata de l’Estadi Lysgårdsbakkene.

Uns dels principals objectius de la Collection Working Group Meeting es trobar eines de gestió i cooperació amb la finalitat de poder  treballar conjuntament sobre les principals temàtiques que afecten les col·leccions dels museus.

Aquest any hi han participar:

 

Element museogràfic al Norwegian Olympic Museum
Element museogràfic al Norwegian Olympic Museum | © Arxiu Fundació Barcelona Olímpica

Les principals activitats que es van dur a terme en el marc de la Collection Working Group Meeting van ser:

7 de juny

  • Presentacions dels participants.
  • Visita guiada al Norwegian Olympic Museum de Lillehammer.
  • Ponència sobre les plataformes digitals per controlar les col·leccions, a càrrec de Bård Bie-Larsen.
  • Visita a les instal·lacions dels Jocs Olímpics de 1994 destacant les instal·lacions de bobsleigh i els trampolins de Lysgårdsbakkene.

8 de juny

  • Ponència sobre la consolidació museològica de la ciutat de Lillehammer, a càrrec de Jostein Skurdal.
  • Ponència sobre les lleis d’utilització del material audiovisual (imatges i vídeo) a Noruega, a càrrec de l’advocat Aslak Runde.
  • Ponència sobre el control, la gestió i la procedència dels objectes al The Sports Museum Foundation of Finland, a càrrec de Pekka Honkanen.
  • Visita als dipòsits de col·lecció del Norwegian Olympic Museum de Lillehammer.
  • Visita a la zona etnològica de Mailhaugen.

 

Instal·lació olímpica dels Jocs de Lillehammer
Instal·lació olímpica dels Jocs de Lillehammer | © Arxiu Fundació Barcelona Olímpica

 

Sabies què?

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch utilitza una plataforma digital de gestió de col·leccions, anomenada CUMULUS. Aquesta plataforma serveix per catalogar material fotogràfic, documentació, llibres i objectes. Protegir el patrimoni és una inversió costosa per als museus, però molt important. Som els responsables de conservar i difondre el nostre patrimoni.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: